Her şeyin ters yüz olduğu, risklerin çoğalıp belirsizliklerin arttığı, kılavuz çizgilerinin kaybolup yön bulmanın zorlaştığı günümüz iş dünyasında bir de kriz kapıyı çaldığında, ortaya çıkan kaosu yönetmek düne göre artık çok daha zordur.
Yaklaşan sonu tahminden uzak yönetim kadroları doğru ve zamanında kararlar veremediği için işletmeler, kuruluşlar teker teker yok olmaktadır.
Giderek büyük bir şehre dönen dünyamızda üretim, ticaret,yönetim,girişimcilik bambaşka boyutlara ulaşmış durumda. Dün doğru olan iş yapma biçimleri bugün tamamen yanlış olarak değerlendirilebilmektedir.
Geçmişte üretilen bir ürünün satış sorunu yokken, bugün üretimden daha çok satış için bütçe ayırmak zorunda kalabiliyor işletmeler ve girişimciler. Dün geleneksel metotlarla yürütülen tanıtım süreci, bugün sosyal medya sayesinde çok farklı bir boyuta taşınmıştır.
Geçmişte çok basit diyebileceğimiz finansman modelleri bugün çeşitlenerek çok farklı bir yöne evrilmiştir.
Iş yapma biçimlerinin bu kadar karmaşıklaştığı ve zorlaştığı iş dünyasının ihtiyaçlarının tam tersine, çalışanların pek çoğu büyük sosyal ve kültürel değişimler sonucu giderek daha az çalışarak daha çok gelir elde etme hayali kuruyor, zorluklara hazırlıksız, rahat ve konforuna düşkün hale gelmiş durumda.
Aslında kriz yapısı itibariyle çok bilinmeyenli bir durumdur. Bu durumu yönetmek için bilgi tek başına yeterli bir donanım değildir. Ticari bilgi ,içinde bulunduğumuz toplumun sosyal yapısı, o insanların düşünme biçimleri, psikolojileri, işletme ekosistemi içerisinde yer alan borçlu, alacaklı psikolojisi, borç yönetimi ,çok az bir kaynakla işletmeleri veya kuruluşları henüz öngörülemeyen veya belirsiz bir zamana kadar taşıyabilecek irade ve yönetim gücü, bu sürecin hukuki kısmında oluşan komplikasyonları yönetecek kadar hukuk bilgisi ve bu süreçte sizi olası büyük risklere karşı savunacak güçlü bir avukat grubu ,vergi daireleri, sosyal güvenlik kurumları ve diğer devlet kurumlarına karşı yükümlülüklerinizi sıkı bir şekilde takip edecek mali yönetim bilgisi çok iyi bir mali müşavirlik bürosu ve bütün bunların yanında, kaynakları büyük bir ustalıkla dağıtacak tecrübeyle yoğrulmuş bir liderlik….
İşte bütün bu süreçlerin tamamının, derin bir deneyim olmadan yönetilmesi imkansızdır...
Dünyada ve iş yaşamının her noktasında yaşanan bu geniş çaplı değişim dalgası, ticari hayatta, bambaşka uzmanlıklar, bambaşka bilgi birikim ve derinliğe sahip yöneticilere ve kadrolara olan ihtiyacı bize açık bir şekilde göstermektedir.
GW geçen 20 yıllık süreçte bunları defalarca tecrübe etmiş ve tüm bu bilgi birikim ve tecrübeleri ışığında kendisine has metotlarla ve kendisine has insan kaynağıyla uygulamış ve benzersiz bir uzmanlık alanı oluşturmuş adına da GENAR metodu demiştir.
GENAR metodu sadece GW ya özel nitelikler barındıran bir iş yapış biçimini ifade eder ve eşsizdir.